1-11-2023
Het bakken van brood vergt veel energie. we staan er als consument niet altijd bij stil. Het is daarom belangrijk voor een bakkerij om energie te besparen. Zeker als je daarnaast ook nog het bakproces kunt versnellen. Als SubsidieExpert heb ik een bakkerij succesvol geholpen bij de aanschaf van een vaccumkoeler. Hiermee kun je bakken terwijl je het brood afkoelt. Dat klinkt tegen strijdig, maar is gebaseerd op een innovatieve methode om diverse natuurkundige wetmatigheden in 1 proces toe te passen. Het effect is een verkorting van de baktijd en een energiebesparing. Wil je weten hoe het werkt, bel dan gerust ik leg het graag uit. Het betrof een Weeber vacumkoeler. Mijn bijdrage bestond uit het succesvol aanvragen van een subsidie van meer dan 10.000 euro waarmee de terugverdientijd significant verbeterd. Zover mij bekent betrof dit de eerste losse vacuumkoeler die in een bakkerijproces gesubsidieerd werd.
of
Bekijk andere nieuwsberichten