Subsidies / Bedrijven

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. Per 1-1-2020 is de regeling voor pelletkachels en biomassaketels vervallen. Sinds die datum komen voor zakelijke gebruikers alleen panden waarvan de omgevingsvergunning voor 1 juli 2018 is aangevraagd in aanmerking voor subsidie.

Er is een verschil tussen organisaties met een KVK nummer zoals bedrijven, stichtingen, scholen, verenigingen, instellingen. Let op Deze organisaties moeten de subsidie aanvragen voordat men een opdracht verstrekt tot plaatsing. Particulieren moeten aanvragen binnen 6 maanden nadat de installatie geplaatst is. Particuliere en commerciele verhuurders van woningen en bedrijfspanden zijn aangemerkt als zakelijke gebruiker.

Offerte, factuur en betalingsbewijs zijn aan te leveren stukken die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Na indiening wordt er pas geld op uw rekening gestort.

Er wordt gebruik gemaakt van een wisselende positieve lijst, waarin vermeld staat welke subsidie op uw potentiele aanschaf kan verkrijgen. Omdat de lijst constant wisselt is het verstandig om vooraf te laten bepalen of uw apparaat op de nieuwste lijst staat. Ik kan dan meteen nakijken wat het subsidie bedrag is.

Zo zijn bijvoorbeeld warmte pompen van het type lucht /lucht (airco’s) niet te subsidiëren. Voor bedrijven is er een andere regeling waar eventueel wel gebruik van gemaakt kan worden.

Vraag vrijblijvend advies aan

of

Bekijk andere subsidie mogelijkheden