Subsidies / Bedrijven

Klimaat adaptatie maatregelen

Klimaat adaptatie maatregelen bedrijven

Er zijn voor bedrijven diverse subsidieregelingen .

Zo zijn er maatregelen die kunnen vallen onder subsidieregelingen van waterschappen zoals: het Waterschap Aa en Maas, Waterschap Delfland, Waterschap Rivierenland, Waterschap Rijnland, Watershap Schieland en Krimpenerwaard of Waterschap de Stichtse Rijnlanden. Per waterschap verschillen de regels en het bedrag dat men kan verkrijgen. Het kan soms oplopen tot €30.000. Men draagt een tussen de 25 -100%  bij in de kosten.

Naast waterschappen hebben diverse provincies zoals Noord-Brabant en Noord-Holland ook beperkte mogelijkheden. Het merendeel is alleen voor de gemeentes beschikbaar

Diverse, meestal grote gemeentes zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht hebben mogelijkheden, maar ook de MIA VAMIL kent maatregelen die gesubsidieerd worden. Voor een ondernemer zijn er meer verschillende mogelijkheden dan voor particulieren.

Aan welke maatregelen moet je dan aan denken:

  • Het aanleggen van natuurvriendelijke oever.
  • Het opvangen en vasthouden van regenwater.
  • De aanleg van groene daken of blauwe daken met wateropvang reservoir.
  • Het aanleggen van een gevel tuin.
  • Het vergroenen van de tuin door  tegels/bestrating/asfalt te vervangen door beplanting of water passerende verharding of vlonders.
  • Het aanschaffen van een regenton, maar ook infiltratiekisten of grindpalen in de grond.
  • Het afkoppelen van de regenwater afvoer op het riool en lozen op sloot of vijver.
  • De aanleg van een vijver, wadi of kleine poel.

Helaas zijn veel van de beschikbare subsidiebudgetten beperkt in tegenstelling tot de MIA-VAMIL. Er zijn deadlines waarvoor of periodes waarbinnen men moet aanvragen. Heeft u plannen benader me dan zo vroeg mogelijk zodat ik kan nagaan of er nog budget is, maar ook wat er aangeleverd moet worden bij een subsidie aanvraag en of verantwoording.

Bedenk dat voor sommige maatregelen vergunningen nodig zijn. Het kost tijd om een en ander uit te zoeken. Als wij het doen hou je meer tijd over voor je klant.

Vraag vrijblijvend advies aan

of

Bekijk andere subsidie mogelijkheden