Subsidies / Particulieren

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen.

Per 1-1-2020 is de subsidie op pelletkachels en biomassaketels vervallen voor particulieren en bedrijven. Verder komt de subsidie op zonneboilers en warmtepompen per 1-1-2020 te vervallen voor nieuwbouw woningen en nieuwe bedrijfspanden. Voor het verduurzamen van bestaande woningen blijft de subsidie nog wel geldig.

U kunt tegenwoordig alleen nog aanvragen voor bestaande woningenof bedrijfspanden waarvan de omgevingsvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Dit geld ook voor bedrijfspanden en verhuurders die hun pand met een warmtepomp of zonneboiler willen verduurzamen. Particuliere en commerciele verhuurders van woonruimte of bedrijfsruimte vallen onder de regels voor zakelijk gebruikers.

Heeft u in december 2019 of januari 2020 een afwijzing gekregen op uw aanvraag met als reden dat het subsidie budget op was? Laat mij dan snel uw aanvraag opnieuw in dienen. Voor pelletkachel of biomassaketel is de deadline in 2020 30 juni voor de rest hebben we nog tot het einde van het jaar, maar als je te lang wacht is komt er geen tweede kans meer. Deze overgangsregeling is alleen bestemt voor particulieren.

Particulieren moeten aanvragen binnen 6 maanden nadat de installatie geplaatst is.

Offerte, factuur en betalingsbewijs zijn aan te leveren stukken die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Na indiening wordt er pas geld op uw rekening gestort.

Er wordt gebruik gemaakt van een wisselende positieve lijst, waarin vermeld staat welke subsidie op uw potentiele aanschaf kan verkrijgen. Omdat de lijst constant wisselt is het verstandig om vooraf te laten bepalen of uw apparaat op de nieuwste lijst staat. Ik kan dan meteen nakijken wat het subsidie bedrag is.

Zo zijn bijvoorbeeld warmte pompen van het type lucht /lucht (airco’s) niet te subsidiëren. Voor bedrijven is er een andere  type regeling waar eventueel wel gebruik van gemaakt kan worden.

Vraag vrijblijvend advies aan

of

Bekijk andere subsidie mogelijkheden