Subsidies / Instelling & Onderwijs & Scholen

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Let op
Deze organisaties moeten de subsidie aanvragen voordat men een opdracht verstrekt tot plaatsing. 

Offerte, factuur en betalingsbewijs zijn aan te leveren stukken die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Na indiening wordt er pas geld op uw rekening gestort.

Bij een nieuwbouw project is de toepassing van de subsidie afhankelijk van de EPC berekening. Er zijn extra stappen, die vaak vergeten worden, nodig om te bepalen of u voor subsidie in aanmerking komt. Project ontwikkelaren en bouwbedrijven kunnen de subsidie ook aanvragen in een nieuwbouw project zonder dat het van invloed is op de verkoop. De koper kan dan geen subsidie aanvragen. Het is mogelijk de ISDE te combineren met de STEP regeling bij huurwoningen.

Er wordt gebruik gemaakt van een wisselende positieve lijst, waarin vermeld staat welke subsidie op uw potentiele aanschaf kan verkrijgen. Omdat de lijst constant wisselt is het verstandig om vooraf te laten bepalen of uw apparaat op de nieuwste lijst staat. Ik kan dan meteen nakijken wat het subsidie bedrag is.

Zo zijn bijvoorbeeld warmte pompen van het type lucht /lucht (airco’s) niet te subsidiëren. Voor bedrijven is er een andere regeling waar eventueel wel gebruik van gemaakt kan worden.

Vraag vrijblijvend advies aan

of

Bekijk andere subsidie mogelijkheden