Subsidies / Verenigingen en stichtingen

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. Per 1-1-2020 is de regeling voor biomassaketels en pelletkachels vervallen. Per 1-1-2020 komen alleen panden in aanmerking die een omgevingsvergunning hebben welke is afgegeven voor 1 juli 2018.

Er is een verschil tussen organisaties met een KVK nummer zoals bedrijven, stichtingen, scholen, verenigingen, instellingen. Let op Deze organisaties moeten de subsidie aanvragen voordat men een opdracht verstrekt tot plaatsing. U wordt als zakelijke gebruiker geclassificeerd. Particulieren moeten aanvragen binnen 6 maanden nadat de installatie geplaatst is.

Offerte, factuur en betalingsbewijs zijn aan te leveren stukken die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Na indiening wordt er pas geld op uw rekening gestort.

Er wordt gebruik gemaakt van een wisselende positieve lijst, waarin vermeld staat welke subsidie op uw potentiele aanschaf kan verkrijgen. Omdat de lijst constant wisselt is het verstandig om vooraf te laten bepalen of uw apparaat op de nieuwste lijst staat. Ik kan dan meteen nakijken wat het subsidie bedrag is.

Zo zijn bijvoorbeeld warmte pompen van het type lucht /lucht (airco’s) niet te subsidiëren. Voor bedrijven is er een andere regeling waar eventueel wel gebruik van gemaakt kan worden.

Vraag vrijblijvend advies aan

of

Bekijk andere subsidie mogelijkheden