Particulieren

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Wilt u uw huis duurzamer maken door energiebesparende maatregelen te nemen? Of wilt u schade herstellen, de fundering van uw woning renoveren of onderhoud plegen aan uw monument? Misschien bent u van plan een woonzorgarrangement te starten? Met advies en landelijke, provinciale of lokale subsidies helpen wij u de kosten te verlagen. Hieronder staat een kleine selectie van de mogelijkheden. 

Naast bouwsubsidies vindt ook andere subsidies zoals die voor elektrische personenauto's.

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Bent u van plan uw huis te gaan isoleren? Maar u weet niet hoe of wat of welke materialen of maatregelen het beste voor u zijn? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen voor het opstellen van een maatwerk adviesrapport door een gecertificeerde energie prestatie adviseur (EPA). In een maatwerk adviesrapport wordt beschreven welke maatregelen u kunt nemen.

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. Deze kan binnen 6 maanden na installatie aangevraagd worden. Check van te voren of het apparaat voor subsidie in aanmerking komt.

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Gaat u de woning waarin u woont isoleren met minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen? Of gaat u een stap verder door te streven naar een maximum aan energiebesparende isolatiemaatregelen een zogenaamd zeer energiezuinige pakket (ZEP) of een Nul op de Meter woning. Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de SEEH Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner.