Verenigingen en stichtingen

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Zonder gebouw sta je als vereniging in de kou. Onderhoud en verduurzaming maakt het warm en behaaglijk, maar kost wel geld. Dat zelfde geld ook voor buurtbussen. Ondanks dat gemeentes de vaste subsidies terugdraaien zijn er nog wel een paar mogelijkheden om je te helpen op het gebied van:

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Als amateur sport vereniging wil je wat doen voor je clubkas en het milieu. Ga je dan energie besparen of circulaire miliieu maatreglen te nemen? Of is de toegang tot je club toch belangrijker? Er zijn subsidie mogelijkheden voor energie besparen, voor maatregelen die de toegankelijkheid bevorderen en het circulair gebruik van grondstoffen voor kunstgrasvelden. De subsidie geld voor renovatie en op onderdelen voor nieuwbouw van de accommodatie.

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

4-1-2022

EIA 2022 Stichting/Vereniging

Als je als vereniging of stichting investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie kun je mogelijk in aanmerking komen voor de regeling energie Investeringsartrek (EIA).

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

5-1-2022

ISDE 2022 Vereniging / Stichting

Bent u als vereniging of stichting van plan op uw gebouw met zonnepanelen of met mini-windturbines stroom op te wekken? Een hybride warmtepomp te plaatsen of een zonneboiler? Dan kunt gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing 2022 (ISDE 2022).

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

6-1-2022

SDE++ 2022 Vereniging Stichting

Wilt u als (non-profit)instelling hernieuwbare energie produceren om onafhankelijk te worden van fossiele brandstof? Of energie produceren en tegelijkertijd uw CO2 uitstoot terugbrengen? Door gebruik te maken van de subsidie Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie komt uw project snel een stap dichterbij. De regeling kent de volgende categorieën welke weer onderverdeeld zijn:

  • Hernieuwbare Elektriciteit
  • Hernieuwbare Warmte
  • Hernieuwbaar Gas
  • CO2 arme Warmte
  • CO2 arme Productie