Particulieren

Wilt u uw huis duurzamer maken door energiebesparende maatregelen te nemen? Of wilt u schade herstellen, de fundering van uw woning renoveren of onderhoud plegen aan uw monument? Misschien bent u van plan een woonzorgarrangement te starten? Met advies en landelijke, provinciale of lokale subsidies helpen wij u de kosten te verlagen. Hieronder staat een kleine selectie van de mogelijkheden. 

Naast bouwsubsidies vindt ook andere subsidies zoals die voor elektrische personenauto's.

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Bent u van plan uw huis te gaan isoleren? Maar u weet niet hoe of wat of welke materialen of maatregelen het beste voor u zijn? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen voor het opstellen van een maatwerk adviesrapport door een gecertificeerde energie prestatie adviseur (EPA). In een maatwerk adviesrapport wordt beschreven welke maatregelen u kunt nemen.

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Met deze subsidie kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. Deze kan binnen 6 maanden na installatie aangevraagd worden. Check van te voren of het apparaat voor subsidie in aanmerking komt.

Energie besparen, energie productie en duurzaamheid

Gaat u de woning waarin u woont isoleren met minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen? Of gaat u een stap verder door te streven naar een maximum aan energiebesparende isolatiemaatregelen een zogenaamd zeer energiezuinige pakket (ZEP) of een Nul op de Meter woning. Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de SEEH Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner.

Klimaat adaptieve maatregelen

Veel woongebieden hebben vaak overlast van veel regenwater. In de steden is het in de zomer te warm. Klimaat adaptieve maatregelen verminderen dit. Daarom wil de overheid, gemeente en waterschappen u ondersteunen met een subsidie bij het nemen van deze maatregelen.

Subsidie boerderij ofwel het boerderijenfonds

De subsidie boerderij ofwel het boerderijenfonds is bedoeld voor het restaureren, verduurzamen en herbestemming van boerderijen en ander agrarisch erfgoed.

Elektrische personenauto's

Ben je binnenkort van plan privé een nieuwe of gebruikte elektrische auto te kopen of te leasen? Of heb je er een gekocht of geleased na 4 juni 2020 ? Dan kun je een substantiële subsidie krijgen met de subsidieregeling elektrische personenauto’s particulieren (SEPP)